top of page

BLI KJENT MED OSS

Rett under Oslo Konserthus finner du konsertscene, eventlokale og en rekke kreative bedrifter under ett og samme tak!

Huset bidrar til et variert kulturtilbud i vår del av byen. Sammen med Oslo Konserthus og nye prosjekter i området er Vika et levende og kreativt møtepunkt for hele Oslo.

Munkedamsveien 15 har rommet flere kulturelle aktører opp gjennom årene. På 70- og begynnelsen av 80-tallet lå den myteomspunne Club 7 i disse lokalene. Her nærmest bodde en generasjon bohemer, frikere og kulturradikalere. Club 7 var hva man kalte «alternativ», og om klubben skremte borgerskapet, bidro den med rike og allsidige kulturtilbud for voksne og barn. Alt fra jazz- og viseseang til teater, diktlesninger, utstillinger, filmvisninger og debatter, til en utvidelse av kunstforståelsen i hovedstaden.

Året etter at Club 7 gikk konkurs, flyttet Sardine’s inn og fungerte som konsertlokale og klubb. Utestedet var et populært og kvalitetsbevisst musikksted med flere internasjonale artister, men også et spillested for fremadstormende norske band.

Stenersenmuseet tok deretter over driften, og huset tre permanente utstillinger av R.E Stenersen, A.Nielsen og L.O Ravensberg, med vekslende utstillinger med verker av andre kunstnere.

I dag er navnet endret til Røverstaden, og huset rommer scener, bar, galleri og kontorer for kreative aktører. Minnene fra Club 7 og Sardine’s er godt bevart i vegger og programmering, og husets fleksibilitet skaper opplevelser for et bredt publikum.

DJ og mennesker som danser i Klubben

VIKAS EVENT- OG KULTURSCENE

HVOR KOMMER NAVNET RØVERSTADEN FRA?

Røverstaden er et navn som har historisk tilknytning til området. Litt høyere oppe i Ruseløkkbakken vokste det utover 1800-tallet frem et selvbygd slumområde som ble sett på som byens verste boligstrøk. Her hersket mer eller mindre lovløse tilstander og gatene ble på folkemunne oppkalt etter datidens røverstater i Nord-Afrika. Tre smågater som lå på langs fikk navnene; Algier, Tripoli og Tunis. Siden denne slummen var nærmeste nabo til slottet ble det gitt ordre om å rive hele området fordi kong Oscar II ikke ville ha slummen i nærheten av seg. Derfor ble herskapelige Victoria Terrasse bygget på 1890-tallet, et av de første byggene i Oslo med innlagt vann.

Vikaområdet rundt Munkedamsveien 15 var en god blanding der kirke, bad, tivoli og teater lå vegg i vegg med bordell som ”Dueslaget” og ”Napoleons Slot” hvor Kristiania-bohemene vanket med folk litt på utsiden av datidens etablerte samfunn.

På 60-tallet ble dagens hus bygget hvor legendariske Club7 og Sardines’ lå, og senere Stenersensmuseet. Hele huset har fått en totalrenovering fra topp til tå av Oslo Konserthus. Konsertscenen åpnet dørene i januar 2018, mens hele Røverstaden sto ferdig i mars 2018.

Bilde av Oslo Konserthus

OSLO 
KONSERTHUS

Røverstaden eies og driftes av Oslo Konserthus. Oslo Konserthus er en ledende arena i norsk kultur- og musikkliv med et bredt tilbud. Den karakteristiske bygningen med det «svevende» inngangspartiet fra Vikaterassen består av to konsertsaler, flere større foajéområder, barer og billettekspedisjon. 

Verdens fremste artister og orkestre besøker jevnlig huset og det er et vidt spenn i sjangere: Jazz, rock, pop, country, klassisk, folkemusikk m.m.

Les mer om OKH her: www.oslokonserthus.no

SPONSORER 

BRAATHEN EIENDOM

Hovedsponsor 

Om Braathen Eiendom: I våre bygg i Vika og Bjørvika tilbyr vi utleie av både fleksible løsninger i Flyt® kontorhotell, utleie av møterom, auditorium og eventlokaler samt større kontorer på fast kontrakt.

"Vi ønsker å gi noe tilbake til en institusjon som vi mener har bidratt til å løfte det kulturelle nivået i Oslo, og som representerer kvaliteter vi verdsetter. Oslo Konserthus ligger vis-à-vis vårt kontor i Vika, hvor også Oslo-Filharmonien holder hus. Veien til Oslo Konserthus er med andre ord kort for både Oslo-Filharmonien og oss."

 

Les mer om Braathen Eiendom: www.braatheneiendom.no

HAAVIND ADVOKATFIRMA

Hovedsponsor 

"Haavind er et av Norges ledende advokatfirmaer. Vi er et fullservice advokatfirma og har mange av Norges største selskaper som kunder."

Les mer om Haavind: www.haavind.no

KAFFEBRYGGERIET 

Sponsor

Kaffebryggeriet tilbyr kaffemaskin og vanndispenser til bedrift og kontor. Vi tilpasser våre kaffeløsninger til din bedrifts behov.

Les mer om Kaffebryggeriet:  www.kaffebryggeriet.no

bottom of page